Haber

Antalya’da kızartma yağı denetimi için 295 gıda kontrol memuru sahaya çıktı

Antalya’da kızartma yağlarının kontrolü için 295 gıda kontrol görevlisi sahada bulunuyor.

Alışveriş merkezindeki fast food restoranlarında denetimler yapıldı

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fazilet Özmen:

“Denetimlerimizde önceliklerimiz arasında kızartma yağı yer alıyor”

ANTALYA – Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fast food ve restoran gibi toplu tüketim yerlerinde kızartma yağı kontrolü gerçekleştirdi. 295 işçi tarafından gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerde bulunan kızartma yağları incelenerek numuneler alındı. Alınan numunelerin laboratuvara gönderileceğini belirten Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fazilet Özmen, çıkan sonuçlara göre ceza kesildiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelindeki fast food restoranlarında kızartma yağı kontrolüne başladı. 10 gün boyunca toplu tüketim yerlerinde ve kızartmalarda kullanılan katı ve sıvı yağlar incelenecek. Bu kapsamda talimatlar doğrultusunda harekete geçen Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, alışveriş merkezindeki fast food, restoran, kafe gibi toplu tüketim yerlerinde kızartma yağını kontrol etti. Gruplar, işletmelerin hijyen belgeleri ve işletme tescil belgelerini inceleyerek kızartmalarda kullanılan yağlardan örnekler aldı.

“Denetimlerimizde önceliklerimiz arasında kızartma yağı yer alıyor”

Denetimlere ilişkin açıklama yapan Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fazilet Özmen, “Denetimlerimizi yıl boyunca sürdürüyoruz. Sektörel denetimler, bakanlığın talimatları doğrultusunda zaman zaman gerçekleştiriliyor. Sayın bakanımızın açıklamalarının ardından harekete geçerek denetimlerimize başladık. Antalya’da “Sahaya giderek 295 gıda kontrol memuruyla bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Denetimlerimizde kızartma yağı önceliklerimiz arasındadır. Arkadaşlarımız öncelikle kızartma yağını bir cihazla ölçüyor, eğer değerler normal değilse numune alıp laboratuvara gönderiyoruz. Sonuçlara göre idari para cezası uyguluyoruz” dedi.

Özmen, kontrollerde aranan kriterleri şöyle anlattı: “Kızartma yağı sıcaklığı 180 dereceden az, polar madde 25’ten az, asit değerimiz ise 2,5’tan az olacak. Bugün yapılan kontrollerde değerlerimiz belli oldu. Normal çıktı, laboratuvara göndermek üzere tekrar numune aldık.”

Kepez İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Sorumlusu Esma Çevik, “Denetlediğimiz işletmelerin genel asgari hijyen kurallarına bakıyoruz. Gıda mevzuatına uygun çalışıp çalışmadıklarını kontrol ediyoruz. Ürünlerin asitliğini ve polar elementini ölçüyoruz. kızartma yağları.”

haber-suhut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu